Panasonic

Flagship - kraftfulla och effektiva värmepumpar

Välj rätt värmesystem med Panasonic

Ibland är det svårt att veta vilket värmesystem man ska välja och vilken typ av värmepump som blir den bästa för ditt hushåll.

Luftvärmepumpar har blivit ett allt populärare alternativ för den som vill byta värmesystem. Värmepumpar använder energi från utomhusluften och omvandlar det till värme inne i huset.

Varför väljer allt fler att värma upp sitt hus med en luftvärmepump?

 • Enkel installation.
 • Hög energi- och kostnadsbesparing
 • Pålitlig uppvärmning även vid låga temperaturer
 • Komfortkyla på sommaren

Luft till luft

Komplementlösning vid t.ex. direktverkande el

 

Panasonic luftvärmepumpar är utvecklade för att passa alla typer av bostäder. Panasonic erbjuder ett komplett sortiment av värmepumpar speciellt för det nordiska klimatet och användningssättet. Det gör att du enkelt kan hitta bästa möjliga lösning för just ditt hem - från väggmonterade system till golvmodeller, från split- till multisplitenheter. Dessutom ger Panasonics väggmonterade luftvärmepumpar effektiv värme ner till -35 °C och är samtidigt snälla mot miljön.

 

I vårt sortiment ingår flera olika modeller som passar olika bra till olika typer av bostäder. Under single-system hittar du våra Etherea, Flagship och Heatcharge modeller. Under free multi-system hittar du våra anslutningslösningar för upp till 5 rum.

Panasonic VZ9SKE tar värmepumpstekniken till en helt ny nivå. Modellen har högsta energiklass A+++ och erbjuder maximal komfort och energibesparing. Denna kraftfulla luftvärmepump är utvecklad för bostäder och klimat som ställer extremt höga krav på värmesystemet. Heatcharge har det kraftigaste luftflödet på marknaden och har även en revolutionerande lagringsteknik som tar till vara och lagrar värme från kompressen. Detta bidrar till en skönare och effektivare uppvärmning.

 

Panasonic VZ9SKE har testats ned till -35 grader på oberoende testlaboratorie för att säkerställa att den klarar av extrema temperaturer. Resultatet är vår mest pålitliga och kraftfulla värmepump någonsin. Den har dessutom placerat sig på plats nummer 1 på den den Danska Energimyndighetens sida med högst SCOP, läs mer på: Bäst i test

PANASONIC VZ9SKE

 • NYHET! R32 köldmedium
 • Energy charge system. Enheten kan lagra värmeenergi vilket ger stabil och snabb uppvärmning
 • Nanoe-G luftreningssystem, 99 % effektiv mot både luftburet och vidhäftande mögel, virus och bakterier
 • Econavi-teknik med solljussensorer ger maximal effektivitet och behagligt Inomhusklimat
 • Supertyst! Endast 18 dB - som mitt i natten ute på landet
 • Kraftfullare luftflöde för att snabbare uppnå önskad temperatur

Panasonic VZ9SKE Heatcharge – effektivitet året runt

Panasonic VZ9SKE Heatcharge ger en jämn värme över hela året med sin unika energilagringsteknik. Genom att lagra spillvärmen från kompressorn, kan VZ9SKE avge värme även under avfrostningscykeln. Detta betyder att inomhusdelen av luftvärmepumpen inte behöver stängas av när utomhusdelen avfrostas.

R32 köldmedium

Med det nya effektivare R32 köldmediumet har man kunnat utveckla Panasonic VZ9SKE Heatcharge till en supereffektiv luftvärmepump med rekordhög verkningsgrad SCOP 6.2 och energiklass A+++.

Nanoe-G luftrening och Econavi soljussensor

Inomhusdelen CS-VZ9SKE har ett unikt luftreningssystem som använder nanoteknik för att fånga upp 99% av alla luftburna partiklar, dam, pollen, virus och bakterier. Nanoe-G ger på så sätt en renare och mer hälsosam inomhusluft för dig och din familj samtidigt som det ger sig optimal effektivitet och ett behagligt inomhusklimat.

Supertyst driftsläge och effektivt luftflöde

Panasonic VZ9SKE heatcharge är tyst även i drift och har en ljudnivå på endast 18 dB(A). För att snabbt nå önskad inomhustemperatur har inomhusdelen även ett extra kraftig luftflöde där värmen sprider sig effektivare med optimal verkningsgrad.

 

PANASONIC HZ9RKE / AZ9RKE - FLAGSHIP

Panasonic HZ9RKE som är det senaste tillskottet i Flagship-serien. Flagship är tack vare sin enastående prestanda och sin tillförlitlighet, några av nordens mest sålda värmepumpar. Panasonic HZ9RKE har en hög effektivitet som bidrar till att snabbt ge och bibehålla ett behagligt inomhusklimat även vid en utomhustemperatur på ner till -35 °C. Med sin A+++ klassificering bidrar Panasonic HZ9RKE till en betydande sänkning av husets uppvärmningskostnader. Panasonic HZ9RKE är utmärkt för utbyte av en äldre värmepump eller andra kostsamma värmesystem. HZ9RKE ökar energibesparingar och har bekvämare funktioner så som internetstyrning och luftrengöringssystem.

PANASONIC HZ9RKE – FLAGSHIP

 • NYHET! R32 köldmedium
 • Maximal effektivitet och komfort tack vare den nya Econavi-funktionen
 • Elegant design
 • Flexibla anslutningsmöjligheter underlättar integration till nätverk
 • Kraftfullt luftflöde gör att du snabbare uppnår önskad temperatur i rummet
 • Tyst läge

Panasonics Econavi för extra energibesparing

Panasonic HZ9RKE är utrustad med Econavi som gör värmepumpens miljöpåverkan så liten som möjligt och bidrar med besparingar för dig. Econavi känner av om det är soligt, mulet eller natt och anpassar sig efter förhållandena. Till exempel om luftvärmepumpen skulle vara inställd på värme, så känner den av om det är mulet eller mörkt och ökar då effektiviteten. Skulle solen komma fram skickar den signaler om att uppvärmningen kan minska. Detta minskar då mängden energi som går åt i onödan. Econavi känner nämligen av om värmepumpen förbrukar onödigt mycket energi och minskar uppvärmningen motsvarande 1 °C. Systemet fungerar på samma sätt vid kyla som vid värme.

Panasonics luftvärmepumpar är utvecklade efter det nordiska klimatet och HZ9RKE är utvecklade för att klara en hög energieffektivisering även vid -35°C.

HZ9RKE med inverterstyrning

Inverterstyrning, eller varvtalsreglering som det också heter, innebär att när värmepumpen väl nått den önskade värmen eller kylan, justerar den automatiskt temperaturen så att den håller sig jämn. På så sätt blir det inga stora temperaturförändringar samt att elkonsumtionen hålls ner. Vilket är bra både för plånboken och miljön.

Ren inomhusluft med Panasonic

Panasonic HZ9RKE innehåller Panasonics luftreningssystem Nanoe-G som renar din inomhusluft på mögel, bakterier och virus. Med hjälp av nanoteknik får du en ren inomhusluft på en mikroskopisk nivå.

R32 är det köldmedium som ersätter R410A som kommer att fasas ut fram till 2025 på grund av miljökrav från EU. Panasonic HZ9RKE-4 flagship har R32 som köldmedium och tack vare dess bättre förmåga att flytta energi blir anläggningen mycket effektivare och hamnar i energiklass A+++.

Rätt luftvärmepump för ditt fritidshus

Panasonic HZ9RKE-4 flagship har en funktion för underhållsvärme vilket är perfekt för fritidshus och andra ställen där man vill hålla en lägre temperatur under uppvärmningssäsongen. Den går att ställa in att hålla 8 °C alternativ 10 °C.

 

OBS VID BYTE AV PUMP

Panasonics NZ9SKE och QZ9SKE är perfekt som utbytespump av din gamla luftvärmepump. Dess design och mått är anpassade för att förenkla vid utbyte av en äldre Panasonic modell. Till exempel är rörstorleken den samma som på den äldre modellen. Fästena bakom värmepumpen behöver inte heller bytas och innedelens mått gör att placeringen kan behållas. 

Att byta ut en 10 år gammal värmepump mot en ny är ofta en god investering. Moderna värmepumpar har en högre energieffektivitet vilket både gynnar miljön och din plånbok. Dessutom får du på köpet nya praktiska funktioner som underhållsvärme, möjlighet till fjärrstyrning, bättre luftrening och timerinställning.

 • NYHET! R32 köldmedium
 • NYHET! Nyhet design
 • Ger skön värme även vid en utomhustemperatur på -35 °C
 • Underhållsvärme (+8/+10 grader)
 • Supertyst! Endast 21 dB(A) - som mitt i natten ute på landet
 • Kraftfullt luftflöde gör att du snabbare uppnår önskad temperatur i rummet
 • Kompatibel med internetstyrning

Välkommen

Ab Jusslins Eco-Trend Oy
+358 409 103 041

 

Länkar

Ener Save Ab

SIIO PUUNSUOJAUS

CAPKURSER

http://www.vvs-lvi.fi/se

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)