ENERSAVE-LUFTVÄRMEPUMPAR

Värmer

Acma HP 4900 Four Seasons har en högeffektiv rotationskompressor som producerar 4,5 gånger tillförd energi. Tekniken bygger på förnyelsebar energi ur uteluften och återanvänd energi ur husets ventilationsluft.

Det finns ingen utomhusdel vilket gör att energin passerar genom maskinen och återanvänds. Detta ger en ordentlig besparing på årsförbrukningen för uppvärmning.

Värmen sprids i hela huset och återanvänds hela tiden, året runt, även kalla vinterdagar. Acma är idealiskt i kombination med braskamin, kakelugn eller vedspis då den återanvänder energin igen och igen men alltid i ny frisk luft. Förbrukad luft lämnar aggregatet minusgradigt. 

Fördelar:

 • Ekonomisk uppvärmning
 • En enda enhet inomhus
 • Snabb och enkel installation
 • Lönsam energibesparing
 • Klok investering

Kyler

Under varma sommardagar används Acma HP 4900 Four Seasons för äkta aircondition med friskluft. Man får svalt och skönt i hela huset och dessutom samma fördelar som vid användning av värmefunktionen, dvs syresatt luft till en låg driftskostnad.

Fördelar:

 • Äkta kyla med friskluft
 • Kyld luft till en låg kostnad
 • Behagligare inomhusklimat
 • Svalare sommardagar
 • Bättre boendemiljö

Friskluftsventilerar

När villa- och fastighetsägare installerar en värmekälla glömmer man oftast bort att man även behöver ventilation för en sundare inomhusmiljö.

Med en Acma Four Seasons kan man kraftigt förbättra ventilationen i sitt hus. Acma har ett inbyggt dubbelverkande fläktsystem som ger en balanserad ventilation. Man får ca 200 m3 behagligt tempererad frisk luft per timme i ditt hus. Detta betyder att man i en normalstor villa byter ut inneluften ca 15-20 ggr per dygn.

Balanserad ventilation motverkar värmeförluster genom otäta dörrar, fönster och väggar. Eventuellt drag minskar. Genom tillförsel av ny frisk luft vädras byggradon, mögel, fukt och dålig lukt ut.

Det är välkänt att en sund och ventilerad inomhusmiljö med hög syrehalt minskar risken för trötthet, huvudvärk och andningsbesvär.

Byggradon ventileras effektivt bort genom den stora tillförseln av friskluft. Det finns många referenser på radonsanering. Vid eventuell stor koncentration av markradon kan en markradonsug komplettera en Acma Four Seasons.
Kontakta oss för mer information om radonsanering.   

Fördelar:

 • Tillför kontinuerligt ny frisk luft
 • Syresätter luften
 • Sprider värmen från braskamin
 • Torkar och avfuktar
 • Förhindrar mögel
 • Minskar byggradon

Ventilation utan onödig kanaldragning

ventilation

Acma använder rummen som ventilationskanaler (för att transportera den kylda eller tempererade friskluften). Om det finns en stängd dörr, vägg eller dyligt installerar man raster (dörr/väggaller) så att man hela tiden får cirkulation i huset. Dessa galler finns i olika utföranden.

Luftbehandlar

En unik egenskap med Acma Four Seasons är att man också får luftbehandling på köpet. Inneluften byts ut 15 ggr per dygn i en normalstor villa. Luften fuktbalanseras för att ge en frisk och sund inomhusmiljö och renas kontinuerligt via dubbla inbyggda filter som enkelt tvättas och återanvänds.

Byggradon kan effektivt ventileras bort genom den stora luftväxlingen. Många referenser finns. Kontakta oss för mer information vad gäller radonsanering.  

Med en Acma minskar man problemen med torr och statiskt laddad luft, vilket är vanligt vid uppvärmning med el-radiatorer.

Byggradon, tobaksrök, dålig lukt etc vädras effektivt bort och risken för mögel minimeras.

Fördelar:

 • Renar luften
 • Luftfuktsbalanserar
 • Syresätter luften
 • Minskar pollen
 • Lindrar astma och allergier


filter
Luften fuktbehandlas för att ge en frisk och sund inomhusmiljö och renas kontinuerligt via dubbla inbyggda filter som enkelt kan tas ut, tvättas och återanvändas.

Installationslösningar

Acma är enkel att installera mot yttervägg och det finns många olika installationslösningar att välja mellan.

Det unika med Acma är att den går utmärkt att installera med en så kallad kanalanslutning förslagsvis en dold installation i källare, på vind eller i förråd för maximal spridning av värme/kyla och friskluft. 

Här nedan har vi valt ut några av de vanligaste installationslösningarna.

Kontakta oss gärna så berättar vi vilken lösning som är bäst just för ditt hus, lokal, eller fastighet.  


Acma_ritad_installationAcma_kanalanslutning_dold_installation  Acma_bild_dold_kanalanslutning   

Exempel: Envåningsplan med Acma installerad i förråd med dold kanalanslutning.


Kanalinstallation_dold_forrod     Dold_installation_trapp

Exempel: Acma med kanalanslutning dold i förråd med kanalutblås till övervåning via golvraster.
Tva_vaningsplan_nedre_plan


Exempel: Tvåvåningsplan/ souteräng med Acma på nedre plan med kort kanal mot övervåning, utblås via raster.

Exempel:
Tvåvåningsplan/
souteräng med Acma på övreplan, förslagsvis med täckmöbel.  

Gym_lager

Exempel: Gym / lager / kontor med Acma installerad mot yttervägg för friskluftsventilation och kyla alternativt värme.  

Acma värmepumpar kan installeras mot yttervägg med en elegant täckmöbel för hall, vardagsrum, gillestuga etc eller installeras med kanalanslutning för dold installation i källare, på vind eller i ett förråd för maximal spridning av värme/kyla och friskluftsventilation.

Acma värmepumpar har ingen skrymmande och bullrande utomhusdel utan endast två hål i väggen behövs. Kondensvattnet lämnar maskinen i en kondensvattenslang som leds till golvbrunn eller utomhus via litet borrhål.

Acma värmepumpen ansluts till ett vanligt jordat eluttag.  

Acma_tekniska_data

Ingen utomhusdel

Acma_tva_hal

Acma värmepumpar har ingen skrymmande och bullrande utomhusdel. Endast två hål i väggen behövs, ett för friskluftsintaget och ett för den använda avluften.

Referenser


Skytt_referens

Bo Göthe och Maud Skytt "lnomhusmiljön viktigast"

Då vi har daghem och fritidsverksamhet i vår fastighet där många barn vistas, var det viktigt med inomhusmiljön. När vi hörde talas om Acma Four Seasons värmepumpen och dess unika egenskaper med både värme, kyla, ventilation och luftbehandling bestämde vi oss direkt. Vi rekommenderar verkligen alla att investera en Acma värmepump.Persson_referens

Björn och Gunilla Persson "Torrt och varmt överallt"
Vår första Acma Four Seasons värmepump var i drift i över 15 år i vårt förra hus. Dessutom installerade vi ytterligare två Acma värmepumpar, ett till vårt garage/verkstad i anslutning till huset samt ett till vårt hus i Dalarna där vi numera är bosatta. Vi är väldigt nöjda med att det är torrt och varmt på vintern och att vi får svalka på sommaren. Sist men inte minst har vi alltid frisk & fräsch luft tack vare Acma värmepumpen.   Savander_referens

Jan Savander "Vilken överraskande energibesparing"
Vi installerade en Acma Four Seasons värmepump för drygt 12 år sen och efter en kontinuerlig noggrann uppföljning av energiförbrukningen överraskas jag av den rejäla minskningen av vår elförbrukning som skett. Vi klarar uppvärmningen av vår 160 m2 villa med enbart Acma värmepumpen under större delen av vintern. Vi har även minskat vår radonhalt i huset så Acma har verkligen visat sig vara en "energisparare".  Referens_Wiberg

Pernilla Wiberg Hotel i Idre " Vi har installerat Speedy Torkskåp i alla hotellrum"
Pernilla Wiberg Hotell är ett högklassiskt hotell byggt i nordisk stil med mycket trä och sten, inrett i samråd med Pernilla Wiberg själv, som är mycket miljömedveten. Närheten till naturen, Idre Fjälls stora aktivitetsutbud och Idre golfbana gör det enkelt att kombinera ett aktivt friluftsliv med högklassikt boende. Ett Speedy Torkskåp är uppställt i varje hotellrum och är mycket uppskattat av hotellets gäster där de snabbt och enkelt kan torka sina kläder efter en härlig aktivitetsdag.Brf Skatan

Brf Skatan "Alltid perfekt inomhustemperatur"
Efter vår installation av BuildingMaster har vi fått ett jämnare och behagligare inomhusklimat med perfekt temperatur som passar alla oss boende året runt. Vi ställer bara in önskad temperatur och via signaler från de tre innegivarna sköter BuildingMaster om resten. Vi har sparat ca 14 % och är mycket nöjda.    
Tranemo_referens

Tranemobostäder "22% besparing gjorde att vi kunde investera ytterligare"
Att installationen av innegivarna gick snabbt och enkelt var en viktig faktor när vi bestämde oss för ett styr & reglersystem för att spara in på vår energiförbrukning. Besparingen visade sig vara 22 % för de första sex månaderna (januari till juli) så vi är mycket nöjda och har redan investerat i ytterligare en BuildingMaster.Kista_racketl_referens

Kista Racket Center "Investeringskostnaden tjänades snabbt in"
Kista Racket Center är en stor byggnad där badmintonbanor, squashbanor och även en racquethallbana samsas. Här finns också gym, solarium, racketshop och en restaurang. Investeringen och installationerna av HF Electronic ballaster har visat sig vara en smart lösning. Investeringskostnaden tjänades snabbt in på energibesparingen. Detta är en perfekt energisparlösning för rackethallar, lokaler, offentliga byggnader, lager, kontor etc.    

 

 

Välkommen

Ab Jusslins Eco-Trend Oy
+358 409 103 041

 

Länkar

Ener Save Ab

SIIO PUUNSUOJAUS

CAPKURSER

http://www.vvs-lvi.fi/se

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)